WH Wijkopers

Laatste nieuws

18-11-2017

Winnende Wijnen van het 23ste Proefschrift Wijnconcours

Lees verder...

Laatste nieuws

18-11-2017

De Beste Italiaanse wijnen volgens Vini D'Italia van Gambero rosso 2012

Lees verder...

Laatste nieuws

18-11-2017

Hans Tschida is beste zoete wijnmaker van 2012

Lees verder...

Domaine Chevalier-Métrat

In de Beaujolais is er meer dan alleen Beaujolais Primeur! In negen kleinere herkomstgebieden, de zogenaamde cru's, worden van de gamay-druif ook prachtige grote wijnen gemaakt, die makkelijk een aantal jaar bewaard kunnen worden. Eén van die cru's is de Côte de Brouilly, in het zuidelijke deel van de Beaujolais.
Côte de Brouilly is één van de wijnen die gemaakt worden op domaine Chevalier-Métrat, dat sinds drie generaties actief is. Sylvain Métrat is de wijnmaker en samen met zijn echtgenote Marie-Noëlle en een team voor de kelder en de wijngaard, schenkt hij grote aandacht aan alle aspecten van het wijnmaken. De pluk gebeurt handmatig ( verplicht in de cru's van de Beaujolais! ) om het fruit zo gaaf mogelijk in de vergistingstanks te krijgen. Voordat er geperst gaat worden blijven de druiven zo'n 8 tot 10 dagen inweken in de cuve. Binnen in de druiven komt dan al een eerste gisting op gang. Na die eerste gisting worden de druiven geperst en vindt een tweede, melkzure gisting plaats. Door middel van 'remontage', het overpompen van het sap over de pulp, worden zoveel mogelijk smaak- en kleurstoffen aan de druiven onttrokken.
Gedurende de wintermaanden blijft de wijn in de tanks, om in de lente gebotteld te worden. Een Côte de Brouilly kan jong gedronken worden, maar wint aan expressiviteit en kracht na een aantal jaren flesrijping
.

Naam 01-Côte de Brouilly
Producent Domaine Chevalier-Métrat / Beaujolais
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Jaar 2008
Formaat 75 cl
Type rood
Appellatie AOC Côte de Brouilly
Wijngaard bodem: verweerd graniet
Druivenrassen Gamay
Oogst handmatig
Vinificatie selectie van de druiven, vergisting van hele druiven, inweking van 8 tot 10 dagen voorafgaand aan de persing
Kleur paarsrood
Neus rood fruit, verse druiven
Spijs vleeswaren, gevogelte, kaas
Website niet beschikbaar
Naar boven