Italië

Azienda Agricola Avezza

Natale Avezza (geboren in 1893) kocht de boerderij in Canelli in 1956, hiervoor had hij als wijnboer en als een pachter gewerkt in verschillende boerderijen in de provincie Asti.

Hun boerderij had een uitgestrektheid van 2 hectare die geheel was bedekt met wijngaarden, in 1987 trad Aldo’s zoon Paolo in het familiebedrijf toe, zijn taak was het beheer van de boerderij.

In 2001 besloot Paolo de oude kelders te herstellen en er wijn te gaan produceren met een goede prijs/kwaliteit verhouding, dit deed hij met behulp van deskundige technici en supervisioni voor het wijngaard management.

Vandaag de dag heeft de wijngaard een totaal oppervlakte van 7 hectare, die zijn aangeplant met verschillende druivenrassen; Barbera (Nizza Monferato), Nebbiolo, Dolcetto, Pinot Nero, Chardonnay (Canelli), Moscato (Canelli).

De huidige EU richtlijnen zijn strikt gerespecteerd en gericht op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen voor een kleinere impact op het milieu.

Het Monferrato gebied (bijna allemaal glooiende heuvels) ligt in de provincie Alessandria en Asti, grenzend aan de historische regio Piemonte, in de provincie Cuneo, op 12 januari 2011 heeft het de status van World Heritage van de UNESCO gekregen.

Het droge continentale klimaat en de speciale hydro-geologische eigenschappen van de bodem zorgen voor de speciale smaak van deze wijnen.

Naam 01-Chardonnay Bricco Della Croce
Producent Azienda Agricola Avezza / Piemonte
Land Italië
Streek Piemonte
Jaar 2010
Formaat 75 cl
Type Wit
Wijngaard Canelli
Druivenrassen Chardonnay(100%)
Oogst Handmatig
Houtopvoeding 70% in RVS, 30% in Eiken vaten
Spijs Aperitief, Sterke Kazen
Website Avezza