Californië

Clay Station

Midden jaren ’90 was de Indelicato familie op zoek naar nieuwe uitdagingen. Na 75 jaar druiven verbouwen in Noord-Californië vond de familie precies wat ze zocht in de Borden Ranch, ten noorden van Lodi, Californië. Bijna een eeuw lang had alleen vee in de uitgestrekte lage heuvels rondgezworven en geen ploeg had het land beroerd. Nu was het tijd om hier een nieuw experiment aan te gaan: Clay Station werd geboren!

Clay Station Vineyards is gelegen in de ‘foothills’ van de Sierra Nevada en genoemd naar een oude halte van de postkoets die San Francisco verbond met de plaatsen waar in de tweede helft van de 19e eeuw goud werd gevonden. Vandaag de dag is een groot deel van de oude ranch beplant met klassieke druivenrassen uit de Oude Wereld, terwijl een ander gedeelte beschermd natuurgebied is. Het is geen uitzondering om een coyote, uil of andere roofvogel tegen te komen op Clay Station!

De bodem van verweerd graniet en keien, verweringsmateriaal uit de Sierra Nevada, is dankzij de goede afwatering en de vele mineralen uitermate geschikt voor de aangeplante druivenrassen als viognier, zinfandel, syrah, petite syrah en malbec. De wijngaarden zijn aangelegd op natuurlijke terrassen op hellingen die zo’n 100 meter boven de vallei uitrijzen. Dankzij de Dry Creek staat de ranch in verbinding met het gebied rondom de baai van San Francisco, waardoor ‘s nachts verkoelende wind kan doordringen. Het klimaat lijkt op dat rond de Middellandse Zee: lange, warme zomerse dagen en koele avondbriesjes van de oceaan zorgen ervoor dat Clay Station prachtige gezonde druiven met veel aroma’s produceert.

Clay Station wijnen zijn gemaakt van minder gangbare en lastiger te verbouwen rassen. Ze zijn met veel liefde, passie en toewijding gemaakt voor de avontuurlijke wijndrinker. Viognier, Petite sirah en Old Vine Zinfandel worden verbouwd op speciaal geselecteerde percelen. De wijnen hebben diverse prijzen gewonnen en worden gekarakteriseerd door grote diepgang en karakter.