Californië

Irony Wines

Onder het label Irony Wines maken de broers Chris en Jay Indelicato, derde generatie wijnmakers, mooie betaalbare wijnen in een aantal verschillende herkomstgebieden in Californië: Napa Valley, Monterey en Russian River. Irony Wines is onderdeel van DFV Wines, waarvan ook Clay Station deel uitmaakt.

Het Irony-label verwijst naar de ironie van het leven: soms vind je jezelf terug op een plaats die je nooit gedacht had.

Zo werkten Chris en Jay als kind iedere oogst in de familiewijngaarden; hun opleiding zorgde voor een carrière elders, maar inmiddels zijn ze toch weer samen aan de slag in het familiebedrijf.

De Napa Valley kent ontelbare microklimaten waarbij de hete zonnige dagen, de koele winderige avonden en de mistige ochtenden een grote rol spelen. Ook kent Napa Valley vele verschillende bodems, waaronder oude rivierafzettingen. Voor het Irony-label wordt het beste fruit uit verschillende wijngaarden geselecteerd. De wijnen zijn elegant en kunnen bij veel gelegenheden gedronken worden. Werkhoven Wijnen koos voor drie wijnen uit de Napa Valley: Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon.