Italië

Brezza

Giacomo Brezza bottelde in 1910 de eerste wijn op het familielandgoed dicht bij het centrum van Barolo, in het Noord-Italiaanse Piëmonte. Inmiddels beheert de vierde generatie de 23 ha. wijngaard, het hotel en het restaurant van de familie. 15 ha. wijngaard liggen in Barolo, twee in Alba en één in Monforte d’Alba.

Totale productie van het landgoed is 90.000 flessen per jaar, waarvoor alleen druiven van de eigen wijngaarden gebruikt worden. Aangeplant staan vooral nebbiolo en dolcetto, waar modern-klassieke rode wijnen van gemaakt worden. Tevens wordt een Langhe Chardonnay geproduceerd. De wijnen wordt gemaakt met respect voor de tradities van het gebied, zonder daarbij moderne technieken te schuwen. Dat levert zeer prettig drinkbare Italiaanse klassiekers op, met een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding.

In 2011 heeft de Sarmassa 2007 de TRE BICCHIERI 2012 gekregen.

Als eerste in Noord-Italië sluit Enzo Brezza onder andere zijn Dolcetto d’Alba af met een van de nieuwste vindingen op verpakkingsgebied, de Vinolok. Deze Duitse vinding is sinds slechts vier jaar op de markt en bestaat uit een glazen stopje omhuld door een plastic capsule. Met het glazen stopje is de fles makkelijk te hersluiten en gekurkte wijnen behoren absoluut tot het verleden.