Italië

Ca’Vittoria

Het bedrijf Ca’Vittoria ligt in de gemeente Conegliano, in de Veneto, in Noordoost-Italië. Rondom Conegliano staat voornamelijk de druif prosecco aangeplant, een van de meest traditionele druivenrassen van de Veneto. Van deze druif worden droge en halfzoete licht mousserende wijnen gemaakt. De Prosecco’s van Conegliano Valdobbiadene DOC staat in kwaliteit een stapje hoger dan gewone Prosecco’s.

Bij Ca’Vittoria wordt streng geselecteerd op het plantmateriaal: alleen het beste is goed genoeg voor de wijnen die ze er maken. De wijnmakerij is uitgerust met zeer moderne apparatuur en uitgegraven in de heuvels. Op deze manier kan een constante temperatuur van 14 °C gehandhaafd worden, ideaal voor het maken en bewaren van de wijnen.

Ca’Vittoria maakt deel uit van een conglomeraat van bedrijven onder de naam Tenuta Aleandri, allen gevestigd in Noordoost-Italië. Naast een aantal wijndomeinen behoren ook twee restaurants tot de groep. Tenuta Aleandri heeft naam gemaakt door de moderne managementaanpak, waarbij iedere werknemer actief bij het hele bedrijfsproces betrokken wordt. Deze nieuwe bedrijfsaanpak, samen met de aandacht voor de wijngaard en de moderne vinificatieprocessen, hebben ertoe geleid dat de Prosecco’s van Ca’Vittoria van bovengemiddelde kwaliteit zijn