Oostenrijk

Petra Unger

Het wijngoed van Petra Unger is gelegen in het dorp Furth in het Kremstal, op de zuidelijke oever van de Donau. Het ligt direct onder de beroemde abdij van Göttweig die werd opgericht in 1083 en die de top van de berg domineert. In deze regio worden de mooiste witte wijnen van Oostenrijk gemaakt. Er is een goed klimaat met lange warme dagen en koele nachten en de weersinvloeden uit het Oosten. Alle wijngaarden liggen op een hoogte van 250 meter onder de Göttweig bergtop. Petra Unger heeft 11 hectare wijngaarden die zijn beplant met 60% Grüner Veltliner, gevolgd door Riesling en Sauvignon Blanc. Rosé en rode wijnen worden gemaakt uit voornamelijk Zweigelt en Pinot Noir. Deze laatste twee vertegenwoordigen ongeveer 20% van de productie.

Petra Unger nam de wijnmakerij van haar ouders in 1999 over na haar studie aan de land- en wijnbouwuniversiteit in Wenen en liep vervolgens een stage in de Napa Valley. Voortbouwend op het werk van haar ouders, streeft ze naar de hoogste kwaliteit zonder enig compromis. Petra Unger is lid van zowel de ‘Traditionsweingüter Österreichs’ als van ’11 Frauen und ihre Weine’.

De wijnen worden uitgebracht in twee stijlen:

  • Kremstal DAC, met alcoholpercentages tot 12,5%, fris en fruitig.
  • Kremstal DAC Reserve, met alcoholpercentages vanaf 13%, krachtig, vol met intense aroma’s en een hoog bewaarpotentieel.