Oostenrijk

Weingut Angerhof-Tschida

Alles staat in het teken van de edelzoete wijn bij dit Weingut aan de Neusiedlersee. Het familiebedrijf is gevestigd in Illmitz, in het Nationale Park Neusiedler See-Seewinkel. Op 20 ha. worden diverse druivenrassen verbouwd, bijna allemaal bestemd voor zoete wijnen. Het grootste deel van de oogst is bedoeld voor Beerenauslese, Eiswein, Schilfwein en Trockenbeerenauslese.

Bij Beerenauslese en Trockenbeerenauslese worden de druiven handmatig aan de wijnstok geselecteerd. Meestal moet er diverse keren door de wijngaard gegaan worden voordat alle druiven in de gewenste conditie binnen gehaald zijn. Die conditie houdt in: aangetast door de schimmel botrytis cinerea, die zorgt voor indroging en dus concentratie van het sap.

Bij Eiswein blijven de druiven net zolang aan de stokken hangen totdat er een paar dagen vorst over gegaan zijn. Bij Schilfwein worden de druiven na de oogst nog enige tijd op rieten matjes te drogen gelegd.

Alle wijnen worden met de grootst mogelijk aandacht vervaardigd. De vergisting gebeurt uiterst langzaam onder temperatuurgecontroleerde omstandigheden, meestal op roestvrijstalen tanks maar ook op houten vaten.

De wijnen van Tschida zijn in zowel binnen- als buitenland al diverse malen in de prijzen gevallen.