Spanje

Bodegas Concavins

Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in Barberà de la Conca. Vlakbij liggen het versterkte middeleeuwse stadje Montblanc en het klooster Poblet. Duizend jaar geleden vestigen zich hier Cisterciënzer monniken, die zoals overal in Europa waar zij zich vestigden, wijngaarden aanlegden om te voorzien in hun wijnbehoefte. De bodem van het gebied is rijk en uitgebalanceerd, uitermate geschikt voor wijnbouw van hoge kwaliteit.

In de 21ste eeuw worden de eeuwenoude tradities gerespecteerd, maar uiteraard zijn daar nieuwe inzichten aan toegevoegd. Bodegas Concavins gebruikt bijvoorbeeld moderne snoeitechnieken in haar wijngaarden, en controleert de wijngaarden intensief en nauwkeurig. Geoogst wordt er voornamelijk met de hand. De witte druiven worden voornamelijk ’s nachts geoogst, om het fruit zo fris en fruitig mogelijk in de kelders te krijgen.

De kelders hebben een capaciteit van 3 miljoen liter wijn, en omvatten 34 vergistingstanks die totaal 750.000 liter kunnen bevatten. Druiven worden verwerkt met een pneumatische en twee horizontale persen, en meer dan 1000 vatten van Frans en Amerikaans eiken zijn beschikbaar voor de rijping.

Bodegas Concavins produceert twee lijnen: simpele maar heerlijk fruitige Castillo de Mont Blanc en de premiumserie Clos Mont Blanc.